Mª Antonieta Casanueva ens mostra el seu suport.

Tècnica en educació familiar, especialitat educació per adults, dins de l'àrea de ciencies socials. Ha estat directora de l'Institut Familiar i Social formant especialistes en família. Assessora i formadora en relacions humanes treballa actualment al Centre d'Investigació i Desenvolupament per a la Família.

¿Qué hi ha de tan natural com la família?

Les propostes en pro de la familia encara són ben minses, el 2007 hi hagué 125.777 divorcis i calen unes preguntes:

Què hi ha de tan natural com la familia? On podem viure unes relacions humanes de confiança, sent nosaltres mateixos?

Podem afirmar que, tan natural com la família és la vida mateixa, l’origen del qual i les atencions es donen precisament a la família i amb una extraordinària repercussió social, ja Aristòtil va afirmar que la societat, és el que el conjunt de famílies és.

I és que precisament la força de la família radica en ella mateixa, en la seva essència i en la seva naturalesa. Cap llei pot alterar la seva condició i els seus fins.

La família, fundada en el matrimoni, és insubstituïble per la seva tasca transcendental per a cada persona i per a la societat. Respon a les necessitats d’amor, educació, sociabilitat, escola de vida. El vincle matern és font de seguretat i el patern de confiança. Valorem la contribució a l’enfortiment de l’autoestima?, la certesa de saber-se estimat? La referència dels adults per a la vida infantil i dels adolescents? I la magnitud d’allò que el vincle matern aporta al nou nascut?

Perquè no pensar en mesures que en comptes de propiciar la inseguretat, la provisionalitat, les ruptures, ajudin a fomentar l’estabilitat i la seva pròpia força?, perquè no creure en ella i convidar a fer-ho els altres tot buscant el bé de cada persona i de la societat en la que vivim? Perquè no potenciar la família?

Quan donem estabilitat a la família, cal que siguem conscients del bé que fem a cada persona, a la societat, a nosaltres mateixos, l’estalvi econòmic amb el que contribuïm a l’Estat, a la nostra Catalunya i al nostre municipi. Les diferents administracions fan tot el que poden per a millorar l’entorn familiar i les condicions a les que es veuen sotmeses per tal de disminuir el nombre de divorcis? En la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948, a l’Art. 16.3, llegim: “La família és l’element natural i fonamental de la societat i té dret a la protecció de la societat i de l’Estat”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario